Disa Kuriozitete ..
2 posters
Faqja 1 e 2
Faqja 1 e 2 • 1, 2
Disa Kuriozitete ..
Nje indian ka zbuluar qe ne sistemet operativ windows nuk eshte e mundur te krijosh nje folder ( kartel) me emrin " Con " .
Provoni te hapni nje folder te ri dhe ti vendosni emrin: " Con " ( pa thonjeza) .
Provoni te hapni nje folder te ri dhe ti vendosni emrin: " Con " ( pa thonjeza) .
Re: Disa Kuriozitete ..
Nje cift nga Zelanda e Re jane cuditur nga shpejtesia me te cilen vajza e tyre trevjecare, ka arritur te perdore kompjuterin. Vajza ka blere nje ekskavator te vertete ne nje ankand ne internet, qe do te rrenonte ekonomikisht familjen.
Vogelushja e quajtur Pipi Quinlan ishte duke perdorur internetin, kur prinderit ndodheshin ne gjume. Ata e mesuan te verteten vetem kur moren nje e-mail, ku u kerkohej te paguanin rreth 20 mije dollare neozelandeze per blerjen e ekskavatorit.
Nena e vajzes tregoi se ishte loguar ne kompjuter, pasi kerkonte lodra qe shiteshin ne ankand dhe u shokua nje dite me pas kur mesoi se e bija kishte porositur ekskavatorin e vertete dhe jo nje loder.
Prinderit treguan se vajza kishte vetem nje jave qe perdorte kompjuterin dhe jane habitur se si kishte arritur te bente blerjen online.
Vogelushja e quajtur Pipi Quinlan ishte duke perdorur internetin, kur prinderit ndodheshin ne gjume. Ata e mesuan te verteten vetem kur moren nje e-mail, ku u kerkohej te paguanin rreth 20 mije dollare neozelandeze per blerjen e ekskavatorit.
Nena e vajzes tregoi se ishte loguar ne kompjuter, pasi kerkonte lodra qe shiteshin ne ankand dhe u shokua nje dite me pas kur mesoi se e bija kishte porositur ekskavatorin e vertete dhe jo nje loder.
Prinderit treguan se vajza kishte vetem nje jave qe perdorte kompjuterin dhe jane habitur se si kishte arritur te bente blerjen online.
Në 1750 në botë jetonin rreth 800 milionë njerëz, në 1850 nje miliardë më tepër dhe në një 1950 edhe një tjetër miliard më tepër. Mastaj u deshën vetëm 50 vjet për tu dyfishuar dmth. 6 miliardë.
Në vendet e zhvilluara % e te rritureve qe martohen ra nga 72% ne 1970 në 60 % ne 1996. Mundësia për divorcim në martesën e parë u rrit nga 50% në 67%. Mundësia për divorcim në martesën e dytë është rreth 10 % me e lartë se në martesën e parë.
Që nga viti 1972 janë prodhuar rreth 64 milionë tonë kanoçe alumin(rreth 3 trilion kanoçe). Nëse këto do të vendoseshin njëra pas tjetrës, mund të arrinin deri në hënë rreth 1000 herë. Kanoçet e alumint përbëjnë 1% të materialeve mbeturina.
Kompjuterat modern janë ndërtuar duke u bazuar në sistemin nervor, por edhe kompjuteri modern nuk i afrohet as nivelit të nje zvarritësi.
Një njeriu i duhen 12 vjet për të numëruar nga 1 deri në 1 miliard. merrte fronin.
-Në Australi ka më shumë se 150 milionë dele dhe një popullsi prej rreth 17 milionësh.
Megjithëse në botë ka më shumë se 600 milionë telefona, gjysma e botës ende nuk ka bërë asnjë telefonatë.
-Mjalti mund të qëndrojë pa u prishur 3000 vjet dhe për këtë arsye dylli i mjaltit përdoret për procesin e mumjazimit.
Babai krenar mat me metër birin e tij Khagendra, pasi beson se ai do të jetë lajmi i madh i radhës në media. Tablodidi “The Sun” bën të ditur sot se adoleshenti nga Nepali besohet se do të quhet njeriu më i shkurtër në Botë dhe se për këtë do të fitojë rekordin Gines. Nepalezi i vogël është vetëm 60 cm dhe mbush 18 vjec në Tetor. Po në këtë kohë ai pret të marrë edhe titullin e madh. Pastaj Khagendra do të marrë titullin nga mbajtësi aktual i këtij titulli që është Ping Ping, por që krahasuar me nepalezin, nuk është më i vogël.
ROMË- Italiania, Lucia Lauria, gruaja më e moshuar në Evropë vdiq sot në moshën 113-vjeçare në fshatin ku u lind, njoftoi agjencia e lajmeve ANSA.
Lauria, 113 vjeçe, kishte dy fëmijë që akoma jetojnë dhe janë të moshës 80-vjeçare, njëri prej të cilëve ka kaluar një pjesë të jetës me Laurian dhe tjetri emigrant në SHBA.
Ajo është konsideruar se më e moshuara e kontinentit evropian, por një franceze Eugenie Blanchard është në fakt më e moshuar disa javë se Lucia Lauria, por jeton në Guadeloupe.
Lauria, 113 vjeçe, kishte dy fëmijë që akoma jetojnë dhe janë të moshës 80-vjeçare, njëri prej të cilëve ka kaluar një pjesë të jetës me Laurian dhe tjetri emigrant në SHBA.
Ajo është konsideruar se më e moshuara e kontinentit evropian, por një franceze Eugenie Blanchard është në fakt më e moshuar disa javë se Lucia Lauria, por jeton në Guadeloupe.
Femija amerikam Michael Kimi nga Pensakola e Florides,eshte me inteligjenti ne rruzullin tokesor.Si 6 vjeçar mbaroi shkollimin e larte.Dhe si 10 vjeçar mbrojti tezen e doktoratures.
Sa vjet i ka peshku mund te llogaritet duke ia numeruar unazat ne verezat e tij njesoj siç percaktohet vjetersia e drurit sipas rratheve qe gjenden branda trungut.
Njerezit qe pijne me shume çaj se kafe,jane me te mbrojtur nga disa lloje kanceresh,si ai i melçise,zorres e stomakut.
Njeriu mund te shikoje ne erresire ashtu si lakuriqi i nates, vecse per te arritur kete i duhet pak stervitje.
Kete hipoteze e mbeshtet nje grup shkencetaresh spanjolle, sipas te cileve shikimi jone nuk ka probleme as ne erresire fale sistemit te vecante qe kemi. Pas nje muaji testesh, eco-ja qe zoterojme mund te na ndihmoje nese shikojme vazhdimisht ne erresire.
“Disa te lindur te verber e kane kete veti”, shprehet profesori Juan Antonio Martinez, sipas te cilit, keta njerez zhvillojne nje aktivitet normal pa u penguar aspak nga mosshikimi.
“U inspiruam nga nje rast i tille dhe u perpoqem te stervisnim studentet. Rezultatet ishin te papritura. Vetem pas disa ditesh stervitje, studentet fituan aftesine e lokalizimit dhe arrinin te gjenin objektet ne erresire”, shpregon Martinez.
Kete hipoteze e mbeshtet nje grup shkencetaresh spanjolle, sipas te cileve shikimi jone nuk ka probleme as ne erresire fale sistemit te vecante qe kemi. Pas nje muaji testesh, eco-ja qe zoterojme mund te na ndihmoje nese shikojme vazhdimisht ne erresire.
“Disa te lindur te verber e kane kete veti”, shprehet profesori Juan Antonio Martinez, sipas te cilit, keta njerez zhvillojne nje aktivitet normal pa u penguar aspak nga mosshikimi.
“U inspiruam nga nje rast i tille dhe u perpoqem te stervisnim studentet. Rezultatet ishin te papritura. Vetem pas disa ditesh stervitje, studentet fituan aftesine e lokalizimit dhe arrinin te gjenin objektet ne erresire”, shpregon Martinez.
Faqja 1 e 2 • 1, 2
Similar topics
» VFM ’09 zbulon disa fshehtësi
» Disa muzike R&B dhe soul te zgjedhura 1
» Disa TV kanale shqiptare ne internet
» Agnesa me disa kilogramë më shumë
» Disa TV kanale shqiptare ne internet
» Agnesa me disa kilogramë më shumë
Faqja 1 e 2